Page 1 of 2

2.3 freezes whilst retrieving feed information

Posted: Thu Oct 11, 2007 10:45 am
by keith_alabaster
Good morning.
Windows 2000 Professional SP4, ie6 sp1
Awasu 2.3

Program installed and working. One, maybe two RSS feeds added successfully and items retrieved. Attempt to add a new channel through the wizard, enter the URL then press next and the application then displays the hour-glass and does not continue, error or return control back to the application. The only way forward is to terminate the process.

Any thoughts/suggestions appreciated. Thanks

Keith

Re: 2.3 freezes whilst retrieving feed information

Posted: Thu Oct 11, 2007 10:48 am
by support
Can you please post the feed URL that is causing the problem.

Re: 2.3 freezes whilst retrieving feed information

Posted: Thu Oct 11, 2007 10:53 am
by keith_alabaster
support wrote:Can you please post the feed URL that is causing the problem.


Certainly but it could be any feed. I have tried on two different machines (same OS and version etc).

First feed - http://www.caa.co.uk/RSS/RSS_15.xml

second feed - http://newsrss.bbc.co.uk/rss/newsonline ... ge/rss.xml

Both of these operate correctly on machines with xp or Vista and IE7 using the built0in RSS readers.

Thanks
K

Re: 2.3 freezes whilst retrieving feed information

Posted: Thu Oct 11, 2007 11:31 am
by support
Both these feeds are working fine for me. What happens if you try to open these URL's as a web page (File|Open web page)?

That the Channel Wizard hangs the UI while it is downloading the feed is a known issue but there is a problem in a Microsoft component that is stopping us from doing anything about it :-( My first guess would be that something is blocking Awasu e.g. a firewall or proxy.

Posted: Thu Oct 11, 2007 12:32 pm
by keith_alabaster
My apologies - I seem to have jumped between threads - my ignorance with forums I'm afraid.

Thanks for the update. I am having trouble locating the channels directory but I will try your suggestions.

Thank you

Keith

Posted: Thu Oct 11, 2007 12:39 pm
by support
keith_alabaster wrote:My apologies - I seem to have jumped between threads - my ignorance with forums I'm afraid.

No, I created a new thread since it seemed like you were asking two different questions :-)

Posted: Tue Feb 05, 2008 5:42 pm
by prazim
Hi Taka,
this is a "me too" with this issue. Awasu continues to update, but I can't navigate or anything. I can even right click the icon in the system tray and choose open, even with the window already open and that doesn't clear it. It doesn't report it is unresponsive, and in fact, like I said continues to update, but the only way I can continue is to close it and start again. This didn't happen in previous versions that I noted. I am using XP SP2
Thanks!
Sue

Posted: Wed Feb 06, 2008 3:23 am
by support
Please post the feed URL's causing the problem.

Posted: Thu Feb 07, 2008 12:27 am
by prazim
Taka,
It isn't any particular feed. I have 133 of them and can send you the opml if you would like, but it is happening across the various channels.
Sue

Posted: Thu Feb 07, 2008 2:37 am
by support
The OP was talking about Awasu freezing when trying to create a new channel. What are you talking about?

Posted: Thu Feb 07, 2008 5:06 am
by prazim
Awasu is freezing while I'm navigating through the various channels. It continues to update but I can't click anything once it freezes. I have to shut it down and start over.
Thanks Taka,
Sue

Posted: Thu Feb 07, 2008 5:42 am
by support
sue wrote:I can't click anything once it freezes.

How about keyboard access? e.g. Alt-F should show the File menu.

This doesn't really make a lot of sense. It's probably something else on your PC that's causing this...

Posted: Fri Feb 08, 2008 4:26 am
by prazim
Hi Taka,
absolutely nothing works, except I can right click on the icon in the system tray and choose open (even if it is already open) but then I can't do anything. The updating of channels isn't affected.

I have no idea what it could be, and it isn't crashing when this happens, so I have no error report to share with you. And I don't get a not responding indicator, I just can't click anything...

Posted: Fri Feb 08, 2008 4:39 am
by support
sue wrote:I can right click on the icon in the system tray and choose open

So what happens if you choose <i>Options</i>? Does the dialog come up?

Posted: Tue Feb 12, 2008 4:08 am
by prazim
no, you can't do anything but exit