topeju
Posts: 31
Joined: Tue Feb 24, 2004 4:20 pm
Location: Piikkiö, Finland
Contact:

Postby topeju » Wed Jan 05, 2005 11:09 am

Using Awasu Advanced Edition 2.0.5 beta, although these minor bugs have been present since at least 2.0.

I run Awasu from the system tray, and normally keep the window maximized whenever it is in use. Otherwise, the window is closed/minimized to the systray. The item pane is not set to be automatically hidden.

1. Sometimes clicking on an item in the item pane causes the Awasu window to be restored (i.e. un-maximized). I've not been able to distinguish any sort of pattern as to why or when this happens, I'm afraid.

2. On opening the Awasu window from the system tray, the control center is 0 pixels wide and I have to drag it back to proper width. This only happens when synchronization (either save or load) has been triggered externally while the Awasu window is in the system tray, so I doubt it's affecting many users. :-)

abwilson
Posts: 247
Joined: Sat Feb 08, 2003 8:36 pm
Location: San Francisco, CA -- USA

Postby abwilson » Wed Jan 05, 2005 11:43 am

I see 2. very frequently, but I am not using synchronization at all.

User avatar
support
Site Admin
Posts: 2927
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:48 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Postby support » Thu Jan 06, 2005 2:34 am

topeju wrote:1. Sometimes clicking on an item in the item pane causes the Awasu window to be restored (i.e. un-maximized). I've not been able to distinguish any sort of pattern as to why or when this happens, I'm afraid.


This used to be a problem but I fixed it ages ago and haven't seen it for a long time. Is it happening often?

topeju wrote:2. On opening the Awasu window from the system tray, the control center is 0 pixels wide and I have to drag it back to proper width. This only happens when synchronization (either save or load) has been triggered externally while the Awasu window is in the system tray, so I doubt it's affecting many users. :-)


This has been on The List for ages :-) I'll bump it up the queue. 2.1 is code complete so it'll have to wait for the next beta (which will be all UI changes anyway).

topeju
Posts: 31
Joined: Tue Feb 24, 2004 4:20 pm
Location: Piikkiö, Finland
Contact:

Postby topeju » Thu Jan 06, 2005 6:59 pm

support wrote:
topeju wrote:1. Sometimes clicking on an item in the item pane causes the Awasu window to be restored (i.e. un-maximized).

This used to be a problem but I fixed it ages ago and haven't seen it for a long time. Is it happening often?


Hmm, less than once a day. It occurred just before I posted the message, but I don't think I've seen it since. I'd be hard pressed to tell exactly when it happened prior to the last time, but it was less than a week ago, most likely. One reason I upgraded to 2.0.5 was to be able to see whether it had already been fixed before I reported it. :-)

It's really such a minor inconvenience that I tend to forget it has occurred as soon as I've re-maximized the window.

topeju
Posts: 31
Joined: Tue Feb 24, 2004 4:20 pm
Location: Piikkiö, Finland
Contact:

Postby topeju » Mon Apr 04, 2005 6:36 am

support wrote:
topeju wrote:2. On opening the Awasu window from the system tray, the control center is 0 pixels wide and I have to drag it back to proper width. This only happens when synchronization (either save or load) has been triggered externally while the Awasu window is in the system tray, so I doubt it's affecting many users. :-)

This has been on The List for ages :-) I'll bump it up the queue. 2.1 is code complete so it'll have to wait for the next beta (which will be all UI changes anyway).


This is apparently still present in 2.1.1beta. Still not a high priority issue, just the one that annoys me "most" (which, by the way, is a compliment: if even half the programs I have to use had as few and mild annoyances as Awasu does, I'd be a very happy camper. :D )

User avatar
support
Site Admin
Posts: 2927
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:48 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Postby support » Tue Apr 05, 2005 1:24 am

topeju wrote:This is apparently still present in 2.1.1beta. Still not a high priority issue, just the one that annoys me "most"


I did look at this again for the 2.1.1 beta and it's being caused by the third-party GUI toolkit we use. I didn't fix it because 1) it would be insanely tricky to do and 2) I've been trialling their latest version and the problem seems to have gone away. The 2.1.2 beta will include this new version.

I'm also hoping it will fix the problem of toolbars forgetting where they're supposed to be, etc.


Return to “Awasu - Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests